Timbalan Ketua 2


         Timbalan Ketua Pelajar 2
Majlis Perwakilan Pelajar
Nur Raihana binti Zakaria

Kecil-kecil cili padi. Itulah ayat yang paling sesuai untuk menggambarkan insan kecil molek yang menggemari warna biru, oren dan pink ini. Insan yang bakal menginjak usia 17 tahun menjelang 12 Oktober 2012 ini begitu meminati subjek Additional Mathematics, Biology dan Bahasa Arab. Menjadikan Nabi Muhammad s.a.w dan bapanya sendiri sebagai idola hidupnya, Nur Raihana Binti Zakaria tampil berketerampilan dalam menjalankan tugas sebagai Timbalan Ketua Umum 2 merangkap Ketua Pelajar Banat sesi 2011/2012. Sikapnya yang tegas dalam bekerja telah meyakinkan guru-guru untuk memberikan sepenuh kepercayaan padanya bagi memikul tanggungjawab sebagai  Timbalan Ketua Pengawas 2 dan Staf Sarjan KRSMusleh.


Menghabiskan waktu lapangnya dengan membaca dan menulis membuatkan hidupnya sebati dengan sastera yang telah lama diminatinya. Hobinya yang suka berkarya seni bertepatan dengan minatnya yang mendalam terhadap hasil-hasil seni kreatif seperti brooch dan aksesori. Dia amat terkenal dalam kalangan rakan-rakan dengan kepetahannya dalam berkata-kata dan tidak lokek dalam memberikan pandangannya yang bernas-bernas belaka. Sesuai dengan falafah hidupnya ‘be yourself’, anak keempat daripada enam orang adik beradik ini tidak menyukai sikap kepura-puraan sebaliknya memiliki sifat lembut dan penyayang yang telah menjadikan dirinya mudah didekati dan mendekati.


Apabila ditanya pendapat beliau tentang ‘skema’, ini jawapannya. “Skema itu best: Ikut perintah Allah dan sunnah”. Dia juga pernah berperi, “Untuk menggapai najah yang suci, perjalanan perlu suci”


                   ~Double D & Single T: Seni yang hidup dan seni untuk hidup~
-Raihana Zakaria-