Exco Pengawas


Exco Pengawas
Majlis Perwakilan Pelajar
          Farid Rahman Hadi bin Hadi Nur


    Insan berkaca mata, anak kelahiran Bandung Indonesia ini, mempunyai gaya kepimpinan yang cukup cekap dalam melaksanakan tugasan yang telah diberikan. Farid Rahman Hadi bin Hadi Nur atau lebih gemar dikenali sebagai Farid ini, tampil hebat sebagai Exco Pengawas merangkap Ketua Pengawas Sekolah, Pembimbing Rakan Sebaya dan Sarjan dalam KRSM.

Farid merupankan anak sulong daripada tiga orang adik beradik telah dilahirkan pada April 1995 di Hospital Bromius, Bandung, Indonesia. Farid merupakan seorang kepimpinan yang sentiasa hebat dengan idea dan cadangannya cadangannya yang bernas. Beliau yang gemar melayari internet, mengedit, mendesign dan mendengar lagu, sentiasa berkeyakinan tinggi dan tidak mudah putus as. Anak kepada pensyarah UTM ini, sentiasa ringan mulut untuk memberi nasihat dan inspirasi kepada orang disekelilingnya.           Beliau bercita-cita untuk menjadi Arkitek Enviromentalist  bersyariat Islam, sesuai dengan diri beliau yang penuh dengan bakat seni.

Penggemar nasi paprik ini, Farid telah menjadikan motto “iman tunggak kejayaan” sebagai pegangan dalam dia menempuhi segala cabaran dan halangan yang menimpa diri beliau. Farid yang menggemari warna hitam dan putih ini telah menjadikan Rasulullah SAW  sebagai Qudwah dalam kehidupan beliau. Farid kini tampil sebagai satu semangat kepimpinan yang sangat proaktif.


“iman tunggak kejayaan”
-Farid Rahman-


No comments: